Ratsastajan kunnon nostaminen

Kysyin teiltä Instagramissa (@junnutiimiplaysson) haluaisitteko vinkkejä kunnon kohotukseen vai puomitehtäviin, ja vinkit kunnon nostamiseen voittivat 54%:lla. Tulen siis tässä postauksessa jakamaan teille erilaisia liikevinkkejä siitä, miten kuntoa saa nostettua.

Yleisesti ajatellen kuntosi nousee joka kerta, kun urheillessasi hengästyt. Se voi olla kymmenen kilometrin pyöräilymatka tallille tai jyrkkää ylämäkeä käveleminen.

Muista pitää aluksi treenikerrat lyhyinä ja lisää treeniaikaa vaikka joka toinen kerta 5-10:llä minuutilla.

  • Askelkyykky – alavartalon vahvistus

Helpompi versio:  Astu yksi askel eteen/taakse ja kyykkyyn molemmilla jaloilla vuorotellen. Toista liikettä 15 kertaa. Haastavampi versio (askelkyykkyhyppy): Hyppää yksi askel eteen ja kyykkyyn vuorotellen molemmilla jaloilla. Toista liikettä 20 kertaa.

  • Punnerrukset – ylävartalon vahvistus

Helpompi versio: Punnerra pitäen kädet pöydällä tai sohvan reunalla, jolloin liike ei ole niin voimakas. Lisäksi voit pitää polvet maassa, eli tehdä naisten punnerruksia. Tee 15 punnerrusta. Haastavampi versio: Punnerra kädet maassa. Kun olet saanut tarpeeksi voimaa käsiin, voit alkaa tekemään liikkeestä haastavampaa tehden miesten punnerruksia. Tee 20 punnerrusta.

  • Linkkuveitset – keskivartalon vahvistus

Helpompi versio: Asetu makaamaan selällesi ja lähde nostamaan samaan aikaan ylävartaloasi ja toista jalkaasi ja hipaise jalkaasi ilmassa. Nostele molempia jalkoja vuorotellen. Toista liikettä viisitoista kertaa. Haastavampi versio: Asetu makaamaan selällesi ja lähde nostamaan samaan aikaan ylävartaloasi ja molempia jalkojasi ylös ja hipaise molempia jalkoja ilmassa. Toista liikettä kaksikymmentä kertaa.

  • Lantionnosto yhdellä jalalla – keski- ja alavartalon vahvistus

Asetu selin makuulle, laita toinen jalka koukkuun ja nosta toinen ylös, ja lähde nostamaan lantiota ylös reisilihaksilla, ja laskeudu hitaasti alas. Jos haluat tehdä liikkeen helpommalla versiolla, voit pitää molemmat jalat koukussa. Toista liikettä 15 kertaa.

Oliko vinkeistä apua? Kuinka moni treenaa paljon kotoa käsin?

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *