Iskeekö tylsyys? – 10 kivaa kesälomatekemistä

Vieläkö lomasuunnitelmat ovat auki? Kesälaitumille kirmailu on alkanut, joten on aika koota parhaat menovinkit ja tekemiset nuorille hevosharrastajille unelmien hevoskesää ajatellen!

1. Hevosten uittaminen

Kuuman kesäpäivän päätteeksi mikään ei ole yhtä ihanaa, kuin pulahtaa veteen hevosten kanssa. Vesipetoponit läiskyttävät kavioillaan vettä tai parhaimmassa tapauksessa käyvät köllimään rantahiekkaan. Naurulta ja hauskoilta tilanteilta tuskin voi välttyä!

Paras uittoranta hevosia ajatellen on hiekkapohjainen ja tasainen alue. Muistathan tarkistaa pohjan etukäteen, ennen kuin lähdet nelijalkaisten kanssa veteen. Hevosten kanssa voi käydä kahlaamassa tai jopa uimassa, mutta tuolloin selästä kannattaa liukua pois ja antaa toisen hoitaa urheilusuoritus häiriöittä loppuun. Toki pieniä muutaman metrin uintipätkiä uskaltaa ottaa selästä käsinkin, mutta pidemmät matkat on suosiolla uitava itse vierellä tai veneestä liinan perässä ohjastaen.

2. Finnderby 8.-11.6.

Takuuvarma menovinkki hevosihmisille heti alkukesään tälle viikonlopulle! Vietä mielenkiintoinen ja hauska päivä Ypäjällä huippuratsukoiden suorituksia seuraten. Jännittävät esteluokat, kaunis kouluratsastus ja mukaansatempaava kenttäratsastus upeine hevosineen ovat kieltämättä monen mieleen. Unohtamatta tietenkään shoppailua kattavalla expo-alueella.

Finnderbyn tarkemman ohjelman löydät täältä.

Junnutiimin instagramissa on tällä hetkellä käynnissä pika-arvonta, josta voit voittaa kaksi ranneketta huomiselle Finnderbyyn.

3. Yömaasto

Monen nuoren hevosharrastajan kovasti haaveilema yömaasto on mieleenpainuva ja upea kokemus! Mikäli sinulle tulee moiseen mahdollisuus, kannattaa siihen ehdottomasti tarttua. Ratsastukseen tulee aivan erilaista tuntua, kun samoilet kesäyössä metsäpolkuja pitkin ja nelistät täyttä vauhtia hiekkateitä edeten.

Yömaaston voi toteuttaa myös kärrytellen tai taluttaen. Mukaan kannattaa napata yksi tai useampi kaveri. Raikkaassa kesäyössä koettu hevosseikkailu on tavalla tai toisella yksi kesän kohokohtia!

4. Piknik tallilla

Kerää mukaan hyvä kaveriporukka ja järjestä tallilla piknik. Kesäiset herkut, mansikat ja jäätelö maistuvat loistavalle heinäpaalien päällä tai laitumen nurkassa nautittuina. Myös hevosille voi varata mukaan muutaman porkkanan, nelijalkaiset arvostavat varmasti moista yllätystä!

5. Teemakuvaukset

Oletko aina haaveillut hieman erikoisemmista hevoskuvista? Kesä on oivaa aikaa toteuttaa vaikka mitä! Perinteiset intiaani-, kukkais- ja mekkokuvat iskevät aina. Voit olla myös luova ja kehitellä jotain aivan uutta.  Vain mielikuvitus on rajana!

6. Vaellus

Useamman tunnin tai jopa päivän mittainen vaellus on ensinnäkin mielettömän rentouttava kokemus. Hyvien ystävien seurasta, upeista maisemista ja tietenkin ennen kaikkea hevosista nauttiminen saa unohtamaan kaikki stressiä aiheuttavat tekijät.

Esimerkiksi islanninhevosvaellukset ovat ehdottomasti varteenotettava vaihtoehto. Joko muuten luit Junnutiimin postauksen ”Rotuesittelyssä islanninhevonen”? Virittäydy vaikka sitä kautta tämän rodun pariin ja varaa ihmeessä pidempi maasto lähimmältä vaellustalliltasi!

7.  Suomenratsujen Kuninkaalliset 31.8.-3.9.2017

”Kuninkaallisissa kilpaillaan koulu-, para- ja esteratsastuksessa. Luokat ovat avoimia vain suomenhevosille. Hienossa orikavalkadissa esitellään suomenhevosratsuoriita jälkeläisineen”, kuvaillaan tapahtumaa Hevosopiston omilla nettisivuilla.

Kolahtaako suomenhevosten kaunis ulkomuoto? Halajatko ihailemaan upeita ratsusuokkeja ja seuraamaan tiukkoja kilpailuja? Mikäli vastauksesi on kyllä, on Suomenratsujen Kuninkaalliset painettava ehdottomasti mieleen.

Onhan tämä myös suomenhevosten juhlavuosi, joten miksei senkin takia jo suunnata Ypäjälle elo-syyskuun vaihteessa?

8. Maastoesteet

Ihana adrenaliiniryöppy, pienoinen jännitys ja valtava innostus huokuvat maastoesteradoilla hypätessä. Sama se, oletko itse hevosen selässä vai ihan vain katsojana paikalla, täytyy maastoesteet kokea ainakin kerran kesässä!

Hevosellisen kannattaa ihmeessä pakata ratsu traileriin ja suunnata lähimmälle radalle treenaamaan. Nykyään monet tallit omistavat maasto- tai peltoratoja, joilla kiinteiden esteiden harjoittelu on mahdollista. Näillä talleilla myös maastoestetunnit ovat myynnissä, joten kannattaa rohkeasti katsella tarjontaa ja varata yksi kesän hauskimmista kokemuksista!

9. Aasitilojen avoimet ovet 5.8.2017

Kiinnostavatko pitkäkorvat? Suomen aasiyhdistys järjestää tuttuun tapaan lauantaipäivän, jolloin yleisöllä on mahdollisuus vierailla aasitiloilla. Tapahtuman tarkoituksena on, että ihmiset pääsevät toki ihailemaan aaseja, mutta myös samalla kyselemään omistajilta aaseista ja katsomaan tilojen järjestämiä esityksiä. Hieman paikasta riippuen ohjelmassa on myös paljon muuta, kuten kotieläimiä, talutusratsastusta tai kärryajelua joko hevosilla tai aaseilla, tilanmyyntiä, kahvit, kirpputori jne.

Mukana olevat tilat julkaistaan kesän aikana Suomen aasiyhdistyksen sivuille.

Mikkelissä Heikkilän Yrttitilalla on tämän vuoden päätapahtuma. Paikalla on useita aaseja ja Muuliprojekti-blogista tunnettu Muuli. Päivän aikana kaiken muun ohjelman lisäksi aasit sekä muuli kilpailevat eri lajeissa. Yleisölle järjestetään myös paljon muuta ihmeteltävää, joten tapahtuma on ihanteellinen kaiken ikäisille.

10. Uuden lajin kokeileminen

Entä jos heittäytyisit rohkeasti kokeilemaan jotain täysin uutta hevosten parissa? Olemme esitelleet Junnutiimin blogissa ratsastusjousiammuntaa ja WE:tä . Heräsikö kiinnostus jompaa kumpaa kohti? Vai siinteleekö mielessä vielä joku muu laji? Hevosfutis, lännenratsastus, vikellys, askellajiratsastus vai polocrosse?

Heittäydy täysillä mukaan!

Ihanaa hevoskesää kaikille!

Artikkeli kategoriassa