”Kiinnostavat aiheet ja hieno toteutus saivat katsojan oikein innostumaan” – Helsinki Horse Fair 2017

Helsinki Horse Fair (17.-19.3.) avasi tämän vuoden messu- ja tapahtumakauden värikkäästi.  Ohjelmassa oli mm. Aira Toivolan istuntaklinikkaa, Malin Holmlundin maastakäsittelyä, useita keppariluokkia, este- ja kouluratsastusta, valjakkoajoa, Centered Ridingiin ja Working Equitationiin tutustumista sekä paljon muuta mielenkiintoista nähtävää ja kuultavaa.

Millainen tunnelma messuilla siis loppujen lopuksi oli? Mikä fiilis yleisölle ja toisaalta myös työntekijöille messuilta jäi? Nappasimme muutaman messuilijan haastatteluun selvittääksemme nämä seikat hieman tarkemmin.

Yleisesti ottaen ratsupoliisin ohjelmanumero tuntui olevan monen suosiossa. Horse Fairissa vieraillut bloggaaja Olga Mäkinen (Ilon pilkettä) paljastaa poliisien Leijonan metsästyksen yhdessä Dressage meets Western -esityksen kanssa kuuluneen hänen henkilökohtaisiin suosikkinumeroihin koko ohjelmakattauksesta.

– Molemmat painuivat mieleeni, sillä ne poikkesivat sopivasti erilaisuudellaan. Lisäksi esitysten huomattava panostus nousi hyvin esiin. Kiinnostavat aiheet ja hieno toteutus saivat katsojan oikein innostumaan, Olga kehuu.

Dressage meets Western vertailee klassisen kouluratsastuksen ja vauhdikkaan lännenratsastuksen eroavaisuuksia. Puolivälissä esitystä ratsastajat vaihtavat ratsuja päikseen ja yleisö pääsee näkemään, kuinka länkkäriltä luonnistuu koulupiruetit tai miten kouluratsastaja hallitsee lännenratsun nopeat liikkeet.

Kuinka messuviikonloppu sitten sujui työntekijän näkökulmasta? Jutta Sihvola (Nelijalkaiset ystäväni) kertoo positiivisia kokemuksia ja antaa myös lisää pisteitä ratsupoliisien pakkaan.

– Esitykset olivat hyviä ja etenkin poliisit jäivät mieleeni, sillä pääsin mukaan auttamaan ohjelmanumerossa, Jutta kertoo mielissään.

Harjun oppimiskeskuksen kautta messuille tulleen Jutan toimenkuvaan kuului myös hevosten hoitaminen päivin ja öisin sekä tarvittaessa niiden siirtäminen. Kerta oli ensimmäinen töiden puolesta, mutta Jutta on vieraillut messuilla myös aikaisempina vuosina.

Olgalle taas kerta oli ensimmäinen. Lähtisitkö myös myöhemmin Helsinki Horse Fairiin uudelleen?

– Saa nähdä, menenkö uudelleen vai säästänkö kukkaroani muille tapahtumille, Olga sanoo.

– Mahdollisuuksien mukaan kyllä, tosin ensi vuonna järjestäjät vaihtuvat joten ohjelmistossa voi olla muutoksia, Jutta huomauttaa.

Se, muuttuuko Horse Fair entistä parempaan suuntaan vai laskeeko taso, jää luultavasti arvoitukseksi aina ensi vuoteen saakka.

Tunnetusti messuilla on ollut aina myös paljon näytteilleasettajia ja paljon myytävää. Tänä vuonna tarjouksia tuntui löytyvän hieman vaihtelevasti: osalla oli hyviäkin, mutta toisaalta moni yritys jätti parhaimmat alennusprosentit tällä kertaa tarjoamatta.

– Muutamia ”puoleen hintaan” ja ”kaksi kolmen hinnalla” -tyylisiä tarjouksia bongasin, mutta useimmat olivat jo valmiiksi kovin halvoissa tavaroissa. Omaan matkaani lähti kuitenkin sitten Eskadronin babypinkki satulahuopa ja siihen sopivat pintelit, Olga sanoo.

Jutta puolestaan kertoo löytäneensä niitä kelpojakin tarjouksia, mutta olisi mielellään kierrellyt vielä enemmän eri näytteilleasettajien pisteissä.

Muutakin parannettavaa jää seuraaville vuosille, vaikka päällimmäisin tunne taisi kaikilla osallistujilla kuitenkin olla positiivinen.

– Itse sisäänpääsy messuille oli ehkä hieman sekava. Aluksi pyörimme aulassa yli kymmenen minuuttia, ennen kuin saimme bloggaajapassin. Opasteita olisi voinut olla enemmän, sille itse messualueellekin oli hieman haastavaa löytää, Olga harmittelee.

Kokemuksena tämän vuoden Helsinki Horse Fair tuntui olevan kuitenkin monelle mieleinen. Hyviä ohjelmanumeroita ja mukavaa seurattavaa löytyi monenlaiselle harrastajalle. Mitä te piditte?

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *