Pikkuponeja, liikutushevonen ja ratsastuskouluelämää – Katja Hautamäen blogista löytyy vaikka mitä

Olemme ottaneet Junnutiimissä tavoitteeksi esitellä potentiaalisten nuorten bloggaajien blogeja tuoden mahdollisimman monelle muulle uutta ja mielekästä luettavaa. Samalla pääsemme syventymään hieman tarkemmin eri harrastustapoihin ja hevosurheilun lajeihin haastattelemalla bloggaajia heidän omista aihepiireistään.

Tällä kertaa bloginostoihin ja Junnutiimin haastatteluun on päätynyt Se ei ole vain harrastus, se on elämäntapa -blogi, jonka kirjoittaja Katja Hautamäki, 20, harrastaa hevosia monipuolisesti niin ratsastuskoulun tunneilla käyden, liikutushevosen kanssa treenaillen ja pikkuponeja hoitaen.

Esittele itsesi ja hevosesi?

Olen Katja, 20-vuotias tyttö Helsingistä. Ratsastuksen lisäksi harrastan bloggausta sekä valokuvausta. Omaa hevosta en omista, mutta blogin mukana niitä esiintyy laidasta laitaan eri talleilta. Päätähtinä on ratsastuskoululla asuva hoitohevonen Eepika, eli tutummin Runo. Runo on rodultaan eestinhevonen ja se on syntynyt 2008. Kilpatallilla asuva liikutushevonen Tokaj, eli tutummin Toksu. Toksu on 2003 syntynyt puolalainen puoliverinen, jolla kisataan pääasiassa koulua, mutta välillä myös esteitä.

Mukana on myös suloiset pikkuponit, jotka asuvat pienellä yksityisellä tallilla jota olenkin kutsunut ”pikkustentalliksi”. Tallilla asuvat oripojat Apollo ja Mix, tutummin Apsu ja Mixu. Apsu on rodultaan shetlanninponi ja ikää siltä löytyy 24 vuotta. Mixu on 10-vuotias risteytysponi. Lisäksi samalla tallilla asuu Mixun emä Midi, jolta ikää löytyy jo n. 30 vuotta. Kolmikkoa täydentää vielä tallin nuorin ruunapoika Ami. Ami on kuusivuotias miniatyyrihevonen.

Kerro hieman blogistasi Se ei ole vain harrastus, se on elämäntapa?

Blogin pyrin päivittämään joka viikko pari kertaa kuulumisten ja uusien kuvien kanssa. Peruskuulumisten lisäksi teen välillä videopostauksia sekä lukijoiden toivepostauksia. Kuvat ovat postauksissa lähinnä pääosassa ja kuvapostauksia blogissa onkin melko usein kilpailuista ja kuvaustuokioista ponien kanssa.

Mikä on paras postaus blogissasi?

Blogia on tullut pidettyä niin monta vuotta, etten edes muista mitä kaikkea sinne on tullut kirjoitettua. Omiin suosikkipostauksiin kuuluu kumminkin postaus ”Kymmenenvuotta”, johon käytin paljon aikaa kuvien etsimisessä ja postauksen teossa.

Mitkä seikat mielestäsi tekevät hyvän blogin? Mitä blogeja itse luet?

Hyvä blogi on sellainen, mihin oikeasti käytetään aikaa. Postauksiin käytetään aikaa, kuviin panostetaan edes hieman, ulkoasu on tehty siistin näköiseksi ja itse tykkään myös siitä, että lukijoiden kommentteihin vastataan.

Nykyisin itse en ajanpuutteen takia ehdi lukemaan hirveästi muiden blogeja. Mutta ne mitä luen, on lähinnä tuttavien ja ystävien blogeja, jotka kertovat heidän hevoselämästään.

Millaista on harrastaa ratsastuskoulussa?

Ratsastuskoulussa olen käynyt kymmenen vuotta ja kaikki vuodet samalla tallilla, missä olen viihtynyt todella hyvin. Vaikka käynkin siellä vain kerran viikossa matkan takia, niin sinne on aina yhtä ihana mennä. Henkilökunta on todella ystävällistä, ilmapiiri tallilla on muutenkin hyvä. Hevoset ovat kilttejä ja mukavia, sekä opetus on hyvää, eikä ratsastusryhmäkään ole liian iso, joten apuja ja neuvoja kyllä saa.

Mitä kaikkea touhuat hoitoponiesi ja liikutushevosesi kanssa?

Runon kanssa touhuilen kerran viikossa, yleensä vain harjailen ja rapsuttelen, mikäli en sillä ratsasta tunnilla. Toksun kanssa puuhaillaan pari kertaa viikossa, riippuen miten ehdin siellä käymään. Toksun kanssa ratsastelen itsenäisesti yleensä koulua ihan rennosti, ilman mitään suurempia paineita. Pikkuisilla käyn eniten. Hoidan siellä aamu- ja iltatalleja, käyn ajamassa Apsulla tai Mixulla, joskus Midillä jotain kävelylenkkejä sekä tallilla pidetään tunteja ratsastajille, joilla ei kokemusta ole joko ollenkaan, tai hyvin vähän vain. Tallilla ei kenttää ole, joten tunnitkin pidetään maastossa.

Harrastat myös valokuvausta. Kerro muutama vinkki hevoskuvauksesta kiinnostuneelle?

Hevosten kuvailussa kannattaa olla kärsivällinen. Liikkuvasta hevosesta ei aina onnistuneita kuvia tule eikä hevosen korvatkaan aina pysy pystyssä. Aikaa kannattaa varata kuvien ottoon, niiden kanssa ei kannata hosua. Myös kannattaa katsoa vähän millaisella ilmalla kuvailee. Kunnon luonnonvalossa kuvat onnistuu paljon paremmin, kuin synkässä sateisessa ilmassa. Kuvia myös kannattaa hieman muokata, se tuo heti kuviin uudenlaista ilmettä.

Mikä on mielestäsi parasta hevosharrastuksessa?

Ehdottomasti se hevosten kanssa oleminen, kun siitä saa sen parhaan ystävän, johon voi luottaa ja joka saa päivän kuin päivän paremmaksi pelkästään olemassaolollaan.

Mitä tavoitteita sinulla on vuodelle 2017 hevostelun parissa?

Toksun kanssa saada enemmän luottamusta ja yhteistyötä sujuvammaksi. Sen kanssa on tullut tehtyä yhteistyötä alle puoli vuotta, eikä sen kanssa alku ole ollut helpointa. Vielä on matkaa, että sen kanssa yhteistyö alkaa sujumaan hyvin, että voin luottaa siihen hevoseen 110%. Ja totta kai pitää hauskaa muidenkin hevosten kanssa ja hankkia ihania muistoja!

Lue lisää Katjan hevoselämästä Se ei ole vain harrastus, se on elämäntapa -blogista.

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *