Talvitempaus Mikkelissä 19.2.

Lauantaina 19.2. talvitempauksen vauhdittamana vieraili jälleen suuri joukko hevosharrastajia ja lajin pariin tutustuvia ihmisiä Relanderin ponitallilla Mikkelissä. Ponitallin ja Sairilan ratsastajien yhdessä järjestämä tapahtuma on tullut tutuiksi monen vuoden aikana mikkeliläisille ja kerää vuosittain suuret määrät osallistujia.

Ohjelma tarjosi tuttuun tapaansa nähtävää ja koettavaa koko perheelle.  100-vuotiaan Suomen ja 110-vuotiaan suomenhevosen juhlavuoden kunniaksi myös talvitempaus oli viritetty teemaan ja päivän aikana nähtävillä oli monta upeaa suomenhevosratsukkoa ja suomenhevosta.

Itse tapahtuma starttasi Finlandian tahtiin katrillin muodossa. Neljä tallin omaa suomenhevoskasvattia esittivät parastaan suurelle yleisölle ja katsomopuolen kommentteja kuunnellessani ohjelmanumero olikin yksi päivän pidetyimmistä esityksistä.

Katrillin jälkeen maneesin valtasivat pukuratsastuskilpailun osallistujat. Kekseliäissä asuvalinnoissa nähtiin mm. keijuprinsessoita, cowboy ja pelle. Voiton vei tällä kertaa kuitenkin suloinen mehiläiskaksikko ja erittäin hyvänä kakkosena perässä tuli asu nimeltä ”kunnianosoitus suomenhevoselle”.

Sairilan ratsastajien puheenjohtaja Henna Coket-Appiah kertoo, että suomenhevosta ollaan tahdottu tuoda mahdollisimman paljon esiin päivän ohjelmassa. Lisäksi koko hevosharrastus pyritään tuomaan tutuksi ja tietenkin järjestämään koko perheelle mukava talvitapahtuma.

”Tahdomme esitellä koko lajin monipuolisuutta ja sitä, mitä kaikkea hevosten parissa on mahdollista tehdä. Mukana etenkin tänä vuonna näkyy tietenkin uskolliset suomenhevosemme”, Coket-Appiah kommentoi.

Hevosurheilun monipuolisuutta tuotiin yleisöä lähemmäs esimerkiksi hiihtoratsastuksen muodossa. Suksille pääsyn lisäksi ihmisillä oli mahdollisuus osallistua mm. keppihevosrataan, talutusratsastukseen, ponin halailuun ja rapsutteluun, kasvomaalaukseen ja jännittävään ongintaan.

Iltapäivästä maneesissa pyörähti käyntiin jännittävä piste-esteratsastus, joka tarjosi katsojille vauhdikkuutta ja pientä kilpailuhuumaa.

Estekilpailun jälkeen päivän huipennuksena yleisölle esiintyi Pienhevosmestaruuden 2016 voittanut Anne Anttonen ja RP-Taikalyhty. Anttosen ratsastama,  Relanderin ponitallin oma kasvatti RP-Taikalyhty esitteli katsomolle kouluratsastusliikkeitä ja upeaa osaamistasoaan.

Lauantain päätteeksi jokaiselle jäi varmasti iloinen ja hyvä mieli. Henna Coket-Appiah kiittelee seuran puolesta tallin väkeä, yleisöä ja jokaista päivään osallistunutta henkilöä onnistuneesta tapahtumasta.

Myös tämän vuoden talvitempaus tulee jäämään monen pienen tai suuremman ratsastajan mieleen tai jopa saamaan jonkun aloittamaan kokonaan uuden harrastuksen hevosten parissa. Relanderin ponitalli sekä Sairilan ratsastajat toivat monipuolisella ohjelmakattauksellaan iloa ja hyvää mieltä jokaiselle osallistujalle. Samalla päästiin juhlistamaan ja kunnioittamaan upean suomenhevosen 110-vuotista juhlavuotta hienojen esitysten osalta.

Anne Anttonen ja RP-Taikalyhty

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *